9 min

WICTORIA - "JAG ÄR IMPONERAD"

Konståkningstjejen Wictoria Grahn hittade i tonåren en ny passion i träning på gymmet – och ett antal år senare är intresset på väg att bli hennes jobb. I den här intervjun träffar vi Wictoria och pratar kring hur hon hittade in till pt-yrket, hennes upplevelse av utbildningen hos oss på The Academy samt hennes framtidsplaner.

Namn: Wictoria Grahn
Ålder: 33
Bor: Stockholm
Arbetar med: Social Media Manager
Instagram: @wictoriagrahn

 

Vad har du för träningsbakgrund?

 

Jag tränade konståkning i väldigt många år när jag var yngre, men tyckte till sist att det tog lite för mycket tid och började i stället träna på gym. Sedan 16-årsåldern har jag tränat på egen hand på gym och varit ute och sprungit. På den vägen var det. Träning i olika former har alltid varit en del av hela mitt liv.

 

Hur kom det sig att träning på gym blev din ”grej”?

 

En stor del av mitt liv har handlat om att vara fysiskt aktiv, ofta flera timmar om dagen, så när jag trappade ned på konståkningen så blev gymmet ett enkelt steg in i något nytt. När jag väl hade börjat träna på gym så fastnade jag för det.

 

En personlig träningsresa där Wictoria tappade mycket i vikt och blev väldigt intresserad av träning gjorde att hon fick upp ögonen för yrket som personlig tränare.

 

­– Det var en väldigt kort startsträcka från tanke till att jag signade upp mig på The Academys PT Pro-utbildning. Det var faktiskt min mamma som kläckte idén för mig – ”du kanske ska bli personlig tränare?”

 

Och på den vägen var det – Wictorias mamma skickade henne en länk till en utbildning och fem minuter senare hade hon bestämt sig – det var personlig tränare hon skulle bli.

 

Att det blev The Academys utbildning berodde på en rekommendation från en annan pt-skola, vars utbildningsverksamhet hastigt lades ned.

 

– Jag läste då på lite mer om The Academys utbildning och såg bland annat att SATS föredrog att anställa från skolan, jag tyckte att det var bra föreläsare på utbildningen och bemötandet jag fick var mycket snabb och hjälpsam. Valet blev ganska enkelt, det verkade helt enkelt vara det bästa alternativet på marknaden.

 

Wictoria genomgår The Academys PT Pro-utbildning, som först inleds med självstudier online (PT Online), för att sedan övergå till en omfattande praktisk del som mynnar ut i en Lic. PT Pro-licens. Hon har nyligen avslutat PT Online-delen och genomförde häromveckan första praktiska helgen på den praktiska delen (Lic. PT Pro).

 

Wictoria säger att hon upplevde onlinestudierna som mycket mer omfattande än vad hon hade förväntat sig på förhand.

 

– Det är väldigt mycket information att ta in, mer än jag trodde, men i slutet knyter man ihop alla trådarna på ett fint sätt. Materialet var väldigt bra och man lär sig otroligt mycket, jag är imponerad.

 

Var det något som överraskade dig under utbildningen?

 

– Det var väl hela delen kring anatomin. Blodet, cellerna och annat. Man förstår inte att det är en så stor och viktig del innan man kommer in i det.

 

Framtidsplanerna efter utbildningen är tydlig – hon ska börja arbeta på ett gym som personlig tränare för att bygga upp erfarenheten, samtidigt som hon vill addera kostrådgivning och onlinecoaching till sina tjänster.

 

– Planen är att även gå The Academys kostrådgivarutbildning så att jag även kan erbjuda den delen, det känns viktigt för mig att kunna hjälpa klienterna även inom det här området. Onlinedelen tänker jag kan komma väl till pass om jag exempelvis skulle vilja flytta utomlands.

 

Vilka klienter ser du dig helst jobba med i framtiden?

 

­– Jag vet faktiskt inte, det viktigaste för mig tänker jag är att det är människor som är mottagliga för att ta emot hjälp. Motivationen behöver finnas där.

 

Wictorias bästa tips till andra som går i tankarna kring att utbilda sig till personlig tränare är att välja rätt utbildning och kolla upp vilka lärare det är på utbildningen.

 

– Kolla upp vilken erfarenhet lärarna har! Det är viktigt med utbildare som arbetat länge i yrket, som har mycket praktisk kunskap och inte bara läst sig till det mesta rent teoretisk.

 

Anställningsbarheten efter utbildningen tycker Wictoria också är en viktig parameter – anställer de stora arbetsgivarna i branschen tränare från den aktuella skolan eller inte?

 

– Det kan vara ett tydligt kvitto på om det är en bra skola eller inte.

 

Du har precis genomgått den första praktiska helgen på PT Pro-utbildningen ­– har du någon reflektion efter dessa dagar?

 

– Jag har lärt mig otroligt mycket på dessa få dagar. Jag har tränat två egna pass under utbildningshelgen och kan säga att det har varit några av mina bästa träningspass någonsin då jag har kunnat ta med mig kunskapen från utbildningen in i gymmet.

 

– Föreläsarna, Jari Ketola och Andreas Israelsson, var verkligen helt fantastiska. Man kände sig verkligen sedd. De gick runt och såg alla, lyssnade och svarade på frågor och ville verkligen att vi skulle lära oss. Det var superkul och jag lärde mig verkligen mycket!

Tack för pratstunden, stort lycka till med fortsättningen på utbildningen och framtidsplanerna!

 

– Tack så mycket!

Publisert: 28.09.2023 KL. 03:00
Kategori: Kry

Har du läst dessa?

Vid valet av utbildning så säger Alva att hon ville gå på den bästa skolan – och då föll valet på The Academy. Som så må...

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev!

Vi skickar regelbundet ut nyhetsbrev med erbjudanden, artiklar, tips, nya kurser/utbildningar och mycket mer.

* Genom att ge oss dina kontaktuppgifter accepterar du vår Personuppgiftspolicy.
 

Våra partners

The Academy